Amazon Web Services krossar konkurrensen i USA

Lagring och molntjänster upplever en stark strukturell tillväxt, inte minst i och med Internet of Things (IoT) när allt ska vara uppkopplat och giganten inom sektorn heter Amazon. Till vardags förknippar de flesta av oss Amazon med e-handel men det är faktiskt så att Amazon Web Services (AWS) som är deras molntjänst är ett tillväxtmonster. Affärsområdet är bolagets kassako med intäkter på närmare 120 miljarder SEK ifjol. I takt med att datamängden globalt exploderar, internetpenetrationen ökar och nya tjänster ser dagens ljus i en aldrig tidigare skådad takt och allt ska vara uppkopplat så behövs molntjänster, och här är Amazon totalt dominerande. Bolaget har en marknadsandel på ca 40% i USA följt av tvåan i matchen som ligger på 7-8%. När jag var på flygplatsen i San Francisco efter ett besök i Silicon Valley nyligen så såg jag reklam för AWS bokstavligen överallt. Videon nedan är intressant på temat Amazon.

Avkastning på dig!
Nicklas

onsdag, november 29th, 2017 Aktier

2 Comments to Amazon Web Services krossar konkurrensen i USA

  1. Jag har ställt en fråga till dig på fbs PM hade uppskattat ifall du kunde läsa o svara på mina frågor ?

  2. Fitim Salihu on december 4th, 2017
  3. Hej Fitim!
    Jag har läst och besvarat, jag ligger på 101% kapacitetsutnyttjande för att hinna med min vardag men skam den som ger sig, you’ve got mail! 🙂 vänligen, Nicklas

  4. Investeraren on december 5th, 2017

Leave a comment

 

Nicklas Andersson

jag
 

Välkommen till min blogg om sparande och investeringar. Fokus är på den finansiella marknaden i allmänhet och aktier i synnerhet.

Jag är en passionerad investerare som älskar att inspirera och motivera människor till ett bättre sparande, för att på så sätt kunna uppnå drömmar, mål och visioner.

Jag arbetar på Avanza, har varit aktiv i Unga Aktiesparare och Aktiespararna under hela mitt vuxna liv samt driver podcasten #PrataPengar tillsammans med Unga Aktiesparares VD Philip Scholtzé.

Bloggen startades 2009 men bytte domän 2016.