Castellum höjer utdelningen för 19:e året i rad

Fastighetsbolaget Castellum rosar sina ca 30 000 aktieägare med den 19:e raka utdelningshöjningen som jämfört med 2015 växte med imponerande +17,6%. Förslag om utdelning ska självklart klubbas igenom på årsstämman men vi får utgå från att stämman röstar i linje med styrelsens förslag.

Ponera att du hade 1000 kr i utdelning år 1997, alltså för 20 år sedan, den utdelningen har givet aktiens utdelningstillväxt ökat till 8,337 kr 2017, inte fy skam! Det är en genomsnittlig utdelningstillväxt på +11,83% per år i 19 år, tvåsiffrig löneförhöjning från portföljen med andra ord.

Castellums utdelningstillväxt

Castellum höjer utdelningen för 19:e året i rad (klicka för att förstora)

Fastighetsbolaget Castellums aktieutveckling sedan börsintroduktionen 1997

Castellums aktieutveckling sedan börsintroduktionen 23 maj 1997

Tags: , , ,

fredag, januari 20th, 2017 Aktier, Kuriosa

2 Comments to Castellum höjer utdelningen för 19:e året i rad

 1. Hej Nicklas!

  Tack för en bra sida och pod! Mycket spännande med aktier, statistik och siffror 🙂

  Vet du om det finns någon lista publicerad någonstans där man kan se utdelningshistorik i kr sammanställt för de bästa svenska bolagen (de som höjer eller inte sänker). Eller blir det till att excelsnurra lite själv? Jag har hittat liknande för amerikanska bolag.

  Tänker att det viktigaste, om man kör utdelningsstrategin och vill leva på utdelningar som passiv inkomst, är att köpa de bästa utdelningshöjarna så billigt som möjligt. YOC blir ett viktigt nyckeltal och kursen oviktig om man ändå inte vill sälja.

  Vad säger du om det?

 2. Johan on januari 23rd, 2017
 3. Hej Johan,

  Tack för den trevliga återkopplingen 🙂 Marcus Hernhag som skriver på Privata Affärer och sin egen blogg Hernhag.se har listat de bolag i Sverige som är duktigast på utdelningstillväxt samt de som aldrig har sänkt utdelningen. Fastighetsbolagen Hufvudstaden och Castellum ligger i absoluta topp i Sverige i skrivande stund.

  Vill du leva på utdelningar så är det definitivt intressant att kika på de bolag som du tror kommer vara duktiga utdelningshöjare, kom bara ihåg att inte fastna vid denna faktor för tidigt. Är du i början av din sparkarriär med lång tidshorisont är det viktigare att fokusera på totalavkastning, alltså de bolag som kan leverera den högsta totalavkastningen nedbrutet på kurstillväxt plus utdelning. När du ska leva på pengarna så är man generellt mindre intresserad av kurstillväxt och mer intresserad av direktavkastning då detta är “lönen” som ska användas för leverne.

  Stort lycka till,
  Nicklas

 4. Investeraren on januari 30th, 2017

Leave a comment

 

Nicklas Andersson

jag
 

Välkommen till min blogg om sparande och investeringar. Fokus är på den finansiella marknaden i allmänhet och aktier i synnerhet.

Jag är en passionerad investerare som älskar att inspirera och motivera människor till ett bättre sparande, för att på så sätt kunna uppnå drömmar, mål och visioner.

Jag arbetar på Avanza, har varit aktiv i Unga Aktiesparare och Aktiespararna under hela mitt vuxna liv samt driver podcasten #PrataPengar tillsammans med Unga Aktiesparares VD Philip Scholtzé.

Bloggen startades 2009 men bytte domän 2016.