Insamling till ny poddstudio efter #PrataPengar

Sista avsnittet av #PrataPengar blev 102 i ordningen och släpptes 11 december 2017. Som ni vet har jag ju lovat att fortsätta podda i 40 år till, eller som en twittrare sa: nu är det ju bara 39 år kvar efter nyår.  När jag lovar någonting så tänker jag hålla det så sagt och gjort så rev jag plåstret och köpte utrustning, fast besluten att köra i egen regi, och släppte första avsnittet av min egen podcast “Investerarens Podcast” måndagen efter, inget avbrott med andra ord!

Insamlingen sker via Paypal som är börsnoterat på Nasdaq i USA och min sida återfinns här.

Vad har jag köpt till studion?

 • RØDE NT1-A mikrofon (2x en köpte jag själv i dec och den andra har Finwire Media sponsrat)
 • Bordsstativ för mikrofon (2x varav den ena köpte jag själv i dec)
 • Ljudadapters 3,5 mm till 6 mm samt 2x 3,5 mm till 6 mm vid för hörlurar när jag har gäst
 • Hörlurar 2x Bose QC25i noise cancelling (köpte ena själv i dec)
 • Marantz Sound Shield 2x för att absorbera (o)ljud
 • Premiumkonto på Soundcloud

Vad ska jag köpa?

 • Mjukvara samt se över vad jag behöver för att spela in via Skype.
 • Rättigheter för ljud och jinglar (ev.)
 • Väskor för utrustningen för att kunna besöka gäster externt
 • Mixerbord (ev.)

Har fått ett flertal jinglar från er lyssnare vilket jag verkligen uppskattar och tar gärna emot fler för att då ha ett större urval att välja bland. Vad gäller Skype så försöker jag knyta kontakter globalt för att servera spännande gäster, har några ess i rockärmen 🙂

Poddutrustningen växer 🙂 (2018-01-12)

Sist men inte minst.. vill jag säga STORT tack till alla lyssnare för ert stora engagemang, över all förväntan!

/ Nicklas

tisdag, januari 9th, 2018 Okategoriserade

2 Comments to Insamling till ny poddstudio efter #PrataPengar

 1. Jag vet att du har varit delägare i Kopparbergs tidigare. Hur ser du bolaget nu efter den svagare Q3 och att kursen pressats?

 2. Johan on januari 10th, 2018
 3. Kan du inte starta ett eget aktiebolag för Investeraren-podden och ta kostnaderna där som investeringar och skriva av dem? Då behöver du inte ta egna pengar eller andras (via Paypal) utan kan driva podden som ett företag och se om du får den att gå runt ekonomiskt via sponsorer? Även om det är en bra podd tror jag det blir svårt att driva den utan att se den som ett eget företag och ta in sponsorer.

 4. Peter on januari 11th, 2018

Leave a comment

 

Nicklas Andersson

jag
 

Välkommen till min blogg om sparande och investeringar. Fokus är på den finansiella marknaden i allmänhet och aktier i synnerhet.

Jag är en passionerad investerare som älskar att inspirera och motivera människor till ett bättre sparande, för att på så sätt kunna uppnå drömmar, mål och visioner.

Jag arbetar på Avanza, har varit aktiv i Unga Aktiesparare och Aktiespararna under hela mitt vuxna liv samt driver podcasten #PrataPengar tillsammans med Unga Aktiesparares VD Philip Scholtzé.

Bloggen startades 2009 men bytte domän 2016.