Investera – KappAhl på 10 minuter!

Jag ska ju snart bli pappa, närmare bestämt om ungefär en månad och min flickvän har lämnat jobbet till förmån för vila, lugn och Netflix inför IPO:n i slutet på maj. Närmare bestämt uppesittarkväll i maj. Hursom, det verkar som att tristessen har gjort sitt antågande då hon ringer mig på dagarna och frågar om jag kikat på en det ena och en det andra bolaget på dagarna.

Just ett sånt bolag är KappAhl som hon faktiskt köpt aktier i likväl som en del babykläder. Hursomhelst har jag under en tid velat göra små korta videoklipp för att lära känna ett bolag bättre och för hennes skull så börjar jag helt enkelt med KappAhl, ett bolag som inte finns i min portfölj.

I klippet går jag igenom KappAhls historia, deras affärsmodell, nutid, lönsamhet, värdering och sist men inte minst kuriosa!

/ Nicklas

Tags:

torsdag, april 13th, 2017 Investera - på 10 min

3 Comments to Investera – KappAhl på 10 minuter!

 1. Älskar konceptet för att lära känna nya bolag, även om just KappAhl inte är något för mig så ser jag fram emot mer “Investera – på 10 min”. Kämpa på Nicklas!

 2. Daniel on april 17th, 2017
 3. Stort tack för det, kul att du gillar mitt spontana koncept. Ett bra sätt för mig att lära känna börsens bolag lite närmare 🙂 KappaAhl är inte något för mig heller tror jag.

  / Nicklas

 4. Investeraren on april 29th, 2017
 5. Hej,

  Undrar lite om Kappahl’s utdelningar som nu är väldigt höga. Är detta täcken på något illa eller hur kommer det sig att direktavkastningen är så hög nu?

  Tack på förhand för svar.

 6. Felix on december 13th, 2017

Leave a comment

 

Nicklas Andersson

jag
 

Välkommen till min blogg om sparande och investeringar. Fokus är på den finansiella marknaden i allmänhet och aktier i synnerhet.

Jag är en passionerad investerare som älskar att inspirera och motivera människor till ett bättre sparande, för att på så sätt kunna uppnå drömmar, mål och visioner.

Jag arbetar på Avanza, har varit aktiv i Unga Aktiesparare och Aktiespararna under hela mitt vuxna liv samt driver podcasten #PrataPengar tillsammans med Unga Aktiesparares VD Philip Scholtzé.

Bloggen startades 2009 men bytte domän 2016.