@Investeraren flyttar över till Investeraren.com

Jag har varit extremt intresserad av ekonomi under hela mitt liv. 2008 tog jag tillsammans med min flickvän steget att flytta från Boden i Norrbotten till Lidingö, Stockholm för att ta mig in i finansbranschen.

Flyttlasset gick i början på oktober 2008, alltså bara veckor efter att den anrika investmentbanken Lehman Brothers kollapsade, den största konkursen i världshistorien. Tajmingen hade inte kunnat vara sämre så här i efterhand. 7 år senare anordnade jag en investerarresa för Unga Aktiesparare till New York och träffade den kvinnan som skickade ut pressmeddelandet från Lehman Brothers ang. deras konkurs.

Det gick vägen ändå. Jag började jobba i finansbranschen, anslöt mig till Unga Aktiesparare nere i Stockholm, startade bloggen Ekonomikunskap och 8 år senare, på årsdagen för Lehman Brothers kollaps mottog jag budskapet om att jag ska bli pappa. På så sätt säkrar jag både tillförseln av nya förmågor inom förbundet likväl som successionen av min portfölj.

Första inlägget på min blogg som startades 2009

Det är inte utan att bli nostalgisk när jag blickar tillbaka på alla inlägg under åren och funderar på om jag inte var mer galen då än nu. Portföljrapporter varvas med inlägg om hur jag springer runt med hundratusentals kronor på stan för att deponera på fasträntekonto i en lettisk bank (med insättningsgaranti) dagen innan en förmodad räntechock. Eller varför inte inlägget när vi bjöd in Sven Hagströmer till Unga Aktiesparares kansli i april 2010 och fick hundratals anmälda deltagare och var tvungen att mota olle i grind.

4 år efter att jag flyttat till Stockholm, vid 25 års ålder, lyckades jag med milstolpen att spara ihop min första miljon. Idag har jag hunnit med en karriär på SEB som jag lämnade för ungefär ett år sedan till förmån för Avanza, en nätmäklare som jag levt samboförhållande med sedan dag 1, jag har faktiskt aldrig handlat aktier via någon annan aktör (kuriosa).

Jag driver podcasten #PrataPengar tillsammans med Unga Aktiesparares VD Philip Scholtze, en podd som för övrigt vann pris som bästa podcast inom kategorin ekonomi & näringsliv 2016, spela in pilotavsnitt för en serie, konceptualiserat #Uppesittarkväll med Nyhetsbyrån Direkt, fått ansvar för Avanza Play som är Avanzas TV-studio, besökt Warren Buffetts årsstämma i Berkshire Hathaway och mycket mycket mer. Man kan kort och gott säga att det varit mycket trevliga år men det är verkligen bara början, more to come.

En ny blogg är född..

lördag, januari 7th, 2017 Investeraren

2 Comments to @Investeraren flyttar över till Investeraren.com

  1. Stort lycka till med den nya bloggen, med det nya börsåret och med att överleva sambons graviditet med fysiska och psykiska hälsan i behåll! Skall bli högst intressant att följa samtliga punkter!

  2. Joakim on januari 8th, 2017
  3. Stort tack för det Joakim, känns kul med en ny domän och enklare namn. Förväntar mig ett ännu större fokus på börsen och portföljen i år. På tal om sambon så kände jag de allra första sparkarna från min framtida dotter idag 🙂 Ha det gott / Nicklas

  4. Investeraren on januari 8th, 2017

Leave a comment

 

Nicklas Andersson

jag
 

Välkommen till min blogg om sparande och investeringar. Fokus är på den finansiella marknaden i allmänhet och aktier i synnerhet.

Jag är en passionerad investerare som älskar att inspirera och motivera människor till ett bättre sparande, för att på så sätt kunna uppnå drömmar, mål och visioner.

Jag arbetar på Avanza, har varit aktiv i Unga Aktiesparare och Aktiespararna under hela mitt vuxna liv samt driver podcasten #PrataPengar tillsammans med Unga Aktiesparares VD Philip Scholtzé.

Bloggen startades 2009 men bytte domän 2016.