@Investeraren ny podd efter #PrataPengar

I morse spelade vi in avsnitt 102 av podcasten #PrataPengar hos Unga Aktiesparare. Det var del 2 av vår bostadsspecial och tillika vårt sista avsnitt. Det sägs ju att man ska sluta på topp och nog kan jag personligen tycka att vi nått toppar jag aldrig trodde var möjliga att nå. Från att jag hade förbud att prata ekonomi hemma pga. trötta öron till en av Sveriges största poddar inom ekonomi och näringsliv med Svenska podcastpriset inom vår kategori 2016 i bagaget.

Vi har haft förmånen att träffa spännande gäster såsom Stefan Ingves, Morgan Alling, Fredrik Wester, Johan Thorén på Strand, Helena Stjernholm på Industrivärden och börsprofiler såsom Kavastu och 40procent20år, Gottodix, Stefan Thelenius och många många fler. Det har skänkt otaliga timmar glädje och många trevliga stunder i poddstudion.

Alla dessa avsnitt med otalet utsvävningar om höjt och lågt inom den finansiella världen har lyssnats på närmare 3 miljoner gånger och på slutet genererade hela katalogen totalt 40-50 000 lyssningar i veckan samtidigt som flödet #PrataPengar på främst Twitter är ett av de största finansiella flödena i Sverige.

Vi skulle ju podda i 40 år?
Jag har alltid varit intresserad av sparande i allmänhet och aktier i synnerhet men då främst från tonåren och framåt. Lika pratglad och finansiellt yrväder har jag nog varit så långt jag kan minnas. Mitt ideella engagemang i Aktiespararna började i Boden kring 2006. Efter en flytt till Stockholm 2 veckor efter Lehman Brothers kollaps 2008 hittade jag istället till Unga Aktiesparare. Sedan dess har jag pratat aktier i olika former och nu senast sedan 17 december 2015 i podden #PrataPengar. Jag har i ett flertal avsnitt sagt att jag kan tänka mig att podda i 40 år till. Dessvärre måste jag nog göra dig besviken… jag kan tänka mig att det faktiskt blir 50 till antalet.

Jag lägger ned större delen av min vakna tid på att följa börsen från nattens twitterflöde på morgonkvisten, till börsdagen på jobbet till amerikanska flödet på kvällen och ett 20-tal timmar podd i veckan samt böcker och tidsskrifter på det. Det vore en underdrift om jag inte sanningsenligt erkände detta som min stora passion. Att hålla all spännande information jag trillar över för mig själv är inget annat än egoistisk så självklart kommer jag fortsätta podda.

Regelverk, intressekonflikter och engagemang satte käppar i hjulet för denna podd och Unga Aktiesparare vill behålla varumärket #PrataPengar som jag och Philip varit med och byggt upp så jag startar helt sonika en ny podd. Då jag sparar in en lång resa till kansliet så kanske jag även hinner med rena frågeavsnitt emellan, vi får se.

Jag är evigt tacksam för det förtroende som jag fått från alla er i sparsverige, nu är det dags att ta klivet utanför Unga Aktiesparare och den podd jag gjorde ideellt på fritiden till att göra en egen podd. Så jag checkar ut och min 6 månader gamla dotter checkar in. Hon må inte vara så gammal men har varit medlem i Unga Aktiesparare och kund hos Avanza sedan hon var 15 minuter gammal, det är något i alla fall pappa är stolt över. Hon har 28 förhoppningsvis härliga år framför sig inom organisationen.

Den nya podden behöver jingel, förslag på poddcover och mycket mer så alla förslag m.m. för att denna satsning ska bli verklighet tas tacksamt emot på kontakt(at)investeraren.com.

Pss.. Den nya podden kommer snart, tills dess –> Avkastning på dig!

Tack för mig!

Nicklas

 

 

måndag, december 11th, 2017 Okategoriserade

10 Comments to @Investeraren ny podd efter #PrataPengar

 1. Verkligen jätte tråkigt att #pratapengar podden går i graven! Ni är så himla roliga och härliga att lyssna på, framförallt är det väldigt intressant allt som ni tar upp. Kommer självklart följa din nya podd slaviskt. Se till att göra ordentligt med reklam på twitter så att ingen kan undgå den! 🙂 Avkastning på dig med! Med vänlig hälsning @Aktiejagaren

 2. Victor on december 11th, 2017
 3. Allt har sin tid och för att utvecklas behövs oftast förändring. Hoppas din nya blogg blir lika givande. Hälsning Dividend500

 4. Dividend500 on december 11th, 2017
 5. Tack för ditt engagemang i #PrataPengar och jag ser fram emot din nya podd. Kan dock känna att detta uppbrott kom väldigt plötsligt, har det gått så snabbt som det verkar?

  Har förövrigt en annan grej jag klurat på under de senaste dagarna.
  Sitter nämligen och tittar på intressanta USA-fonder inför mitt månadssparande under 2018 och kan inte bestämma mig för vilken som är “bäst”. Skulle nog vilja ha fler än två USA-fonder. Finns det något negativt (t.ex. extra kostnad) med att ha många fonder, t.ex. 2-3 per geografisk exponering?

  Funderar på om det blir ökade transaktionskostnader och trots snarlik exponering, men å andra sidan är ju allt sådant inräknat i avkastningen och borde således inte påverka valet av fler fonder? Köpavgift undviker jag.

 6. Hwelt on december 11th, 2017
 7. Väldigt tråkigt att ni slutar med #PrataPengar, något som verkligen märktes på din röst under detta sista avsnitt! Ser fram emot att få lyssna på ditt kommande projekt och fortsätta ha en hälsosam dos norrländska i poddklienten!

 8. Joakim on december 11th, 2017
 9. Tjena,
  Det är ju dig man vill ha så det blir toppen det här med ny podd. Klippa banden med Unga Aktiesparare ger dig mer tid och utrymme. En väntad utveckling som bara är positiv i min tro.

  Tack för allt du gjort och det som komma skall.

  Mvh petrusko

 10. petrusko on december 12th, 2017
 11. Tjenare Nicklas.
  Riktigt kul att du börjar en egen podd som ingen kan sätta stopp för. Är själv en norrlänning som har flyttat ner till Västerås för ett karriärbyte. Du är som född för att podda ekonomi. Ska bli spännande att följa din nya podd. Ha det bäst!

 12. Einar on december 13th, 2017
 13. Jag hörde också på din röst att något inte var som vanligt. ? Trist (läs chockerande) att det tar slut. Och vad som än händer så är det du och Philip som har gjort PrataPengar till vad det är. Ja, det är NI som ÄR PrataPengar. ??? Jag kommer att fortsätta följa er, ni inspirerar och entusiasmerar mycket mer än de flesta! Lycka till framöver! ?

 14. Marita Wallin Andersson on december 14th, 2017
 15. Hej Nicklas och tack för många bra poddavsnitt!

  Som man sett på EFN så är det människorna som spelar roll. När radarparet Charlotte och Jesper försvann från EFN blev programmen klart mindre intressanta. Det hjälpte inte ens att Jesper kom tillbaka.

  Så du kan vara lugn. Har du tid och lust att fortsätta podda kommer du har en publik. Om jag får ha en önskan skulle jag vilja be dig tala ungefär hälften så fort 😉

 16. Yvonne on december 15th, 2017
 17. Synd och tråkigt, du och Philip funka verkligen ihop. Men du, det blir nog bra i fortsättningen med. Lycka till

 18. Kristina on december 15th, 2017
 19. Stort tack för många fina avsnitt! Fick en lite klump i magen under det sista avsnittet. Men ser fram mot något nytt spännande =)

 20. Johanna on december 15th, 2017

Leave a comment

 

Nicklas Andersson

jag
 

Välkommen till min blogg om sparande och investeringar. Fokus är på den finansiella marknaden i allmänhet och aktier i synnerhet.

Jag är en passionerad investerare som älskar att inspirera och motivera människor till ett bättre sparande, för att på så sätt kunna uppnå drömmar, mål och visioner.

Jag arbetar på Avanza, har varit aktiv i Unga Aktiesparare och Aktiespararna under hela mitt vuxna liv samt driver podcasten #PrataPengar tillsammans med Unga Aktiesparares VD Philip Scholtzé.

Bloggen startades 2009 men bytte domän 2016.