Om Investeraren

Jag heter Nicklas Andersson och är 29 år. Ursprungligen kommer jag från Boden i Norrbotten men flyttade ned till Lidingö i Stockholm två veckor efter Lehman Brothers kollaps 2008 med målet
att ta mig in i finansbranschen.

Strax därefter startade jag även en av Sveriges första ekonomibloggar på Ekonomikunskap.com (blogg.ekonomikunskap.com) med syftet att få uttrycka mina tankar, mål och funderingar kring sparande och investeringar.

2010 började jag på SEB via deras aspirantprogram och jobbade där fram till början på 2016 då jag rekryterades till Avanza. Vid sidan av mitt arbete har jag varit aktiv i Aktiespararna och Unga Aktiesparare sedan 2006.

2015 startade jag den prisbelönta podcasten #PrataPengar tillsammans med Unga Aktiesparares VD Philip Scholtzé och konceptualiserade även min tradition #Uppesittarkväll som jag haft för mig sedan ungdomens dar. Uppesittarkväll innebär att man sitter uppe till midnatt, natten innan löning och funder kring vilka aktier man ska investera i just den månaden. Som jag brukar säga så är jag beroende av den 25:e för att bli oberoende av den 25:e.

Den finansiella marknaden i allmänhet och aktiemarknaden i synnerhet har fascinerat mig under större delen av mitt liv. Vad gäller min investeringsfilosofi så har jag en livslång placeringshorisont och mycket strikta regler i mitt sparande som jag inte rubbar, såsom att jag investerar innan jag konsumerar eller betalar mina räkningar. Eller för den delen det faktum att jag inte tar ut pengar från portföljen och alltid återinvesterar mottagen utdelning.

Jag investerar gärna i stabila bolag med bra ledning som kan öka försäljning, marginaler och vinst över tid. Helt enkelt skapa värde för sina aktieägare, på så sätt bygger jag upp en motståndskraftig portfölj, tegelsten för tegelsten.

Ett av mina tidiga mål var att bli ekonomiskt oberoende med milstolpen att nå första miljonen vid 30. Det gick snabbare än så och första miljonen uppnådde jag vid 25 års ålder för att idag ha lyckats bli mångmiljonär på börsen. Dock ska tilläggas att det krävdes en stor portion blod, svett och tårar.

Förutom börsen och intressanta investeringar så brinner jag för att motivera och inspirera människor till ett bättre sparande. För de som inte redan kommit igång kan jag bara säga att de har allt det roliga framför sig, att ta kommando över sitt sparande och bli VD över sin egen ekonomi är roligare än man kan tro.

Vill du komma i kontakt med mig? Enklast är mail: kontakt(at)investeraren.com

Avkastning på dig!

Nicklas (@Investeraren)

 

Nicklas Andersson

jag
 

Välkommen till min blogg om sparande och investeringar. Fokus är på den finansiella marknaden i allmänhet och aktier i synnerhet.

Jag är en passionerad investerare som älskar att inspirera och motivera människor till ett bättre sparande, för att på så sätt kunna uppnå drömmar, mål och visioner.

Jag arbetar på Avanza, har varit aktiv i Unga Aktiesparare och Aktiespararna under hela mitt vuxna liv samt driver podcasten #PrataPengar tillsammans med Unga Aktiesparares VD Philip Scholtzé.

Bloggen startades 2009 men bytte domän 2016.