Utdelning

En del säger att utdelning är den enda sanna avkastningen och förvisso ligger det något i det. Även om jag inte har som krav att ett bolag ska ge utdelning så kommer det med ett förbehåll, att bolaget lyckas förränta kapitalet bättre än jag kunnat om jag mottagit utdelningen. I slutändan är det ett bolags vinst som driver en aktie långsiktigt (och värderingen av vinsten) så förvisso är utdelningen kanske den enda sanna avkastningen, i det långa perspektivet då inget kan växa till himlen.

Här ska jag försöka ta reda på vilken utdelningstillväxt våra kära bolag på börsen har presterat historiskt och dela med mig av mina fynd på denna sida 🙂

 

Industrivärdens utdelningstillväxt sedan 1997

Industrivärdens utdelningstillväxt (klicka för att förstora)

Investors utdelningstillväxt sedan 1997

Investors utdelningstillväxt (klicka för att förstora)

Kinneviks utdelningstillväxt sedan 2004

Kinneviks utdelningstillväxt justerad ex. x-tra-utd 2015 (klicka för att förstora)

Intrum Justitias utdelningstillväxt sedan 2007

Intrum Justitias utdelningstillväxt (klicka för att förstora)

SEBs utdelningstillväxt sedan 2010

SEBs utdelningstillväxt (klicka för att förstora)

 

Nicklas Andersson

jag
 

Välkommen till min blogg om sparande och investeringar. Fokus är på den finansiella marknaden i allmänhet och aktier i synnerhet.

Jag är en passionerad investerare som älskar att inspirera och motivera människor till ett bättre sparande, för att på så sätt kunna uppnå drömmar, mål och visioner.

Jag arbetar på Avanza, har varit aktiv i Unga Aktiesparare och Aktiespararna under hela mitt vuxna liv samt driver podcasten #PrataPengar tillsammans med Unga Aktiesparares VD Philip Scholtzé.

Bloggen startades 2009 men bytte domän 2016.