Southwest Airlines tjänar miljardbelopp på…humor!

Flygbolaget Southwest Airlines har en stark tradition av lustiga säkerhetsgenomgångar, något som tydligen är värt över 1 miljard kronor på årlig basis. Podcasten Motley Fool Money diskuterade det faktum att kunderna spenderar mer pengar och reser oftare efter att de upplevt något av bolagets spex, ett billigt sätt att bygga kundlojalitet minst sagt. Bolaget självt har analyserat data som visar att tilltaget är värt i runda slängar 138 miljoner USD på årlig basis.

Det räcker med att “Youtuba” (Ja, Googleägda Youtube lär förr eller senare bli ett verb vilket Googla redan är) termen “southwest airlines flight attendant” för att hitta ett flertal träffar med miljontals visningar där flygvärdar och värdinnor gör allehanda humoristiska säkerhetsgenomgångar.

Men, det gäller att sköta sig! United Airlines har fått känna på det omvända då de råkade ha sönder en gitarr varpå artisten skrev en låt “United Airlines Breaks Guitars” med närmare 20 miljoner visningar. Mer nära i tiden är självklart den video som visar när personalen sliter ut en passagerare som inte vill ge upp sitt säte till en ur personalen som behövde resa med.

Sist men inte minst… ska vi självklart titta på börsutvecklingen för Southwest Airlines som har en god lönsamhet.

Southwest Arlines har stigit 537% senaste 5 åren

 

2 children? pay attention to the one with greater earnings potential

Funny flight safety announcements

 

vad spenderar kunderna före meddelandet och efter? I snitt flyger de en halv gång mer inom ett år. Skapar ökad lojalitet. 1,5%

138 MUSD

söndag, november 19th, 2017 Okategoriserade

1 kommentar to Southwest Airlines tjänar miljardbelopp på…humor!

  1. Skulle aldrig funka hos oss. Blir #metoo och flygcrash.

  2. K on november 19th, 2017

Leave a comment

 

Nicklas Andersson

jag
 

Välkommen till min blogg om sparande och investeringar. Fokus är på den finansiella marknaden i allmänhet och aktier i synnerhet.

Jag är en passionerad investerare som älskar att inspirera och motivera människor till ett bättre sparande, för att på så sätt kunna uppnå drömmar, mål och visioner.

Jag arbetar på Avanza, har varit aktiv i Unga Aktiesparare och Aktiespararna under hela mitt vuxna liv samt driver podcasten #PrataPengar tillsammans med Unga Aktiesparares VD Philip Scholtzé.

Bloggen startades 2009 men bytte domän 2016.