Tvåsiffrig vinsttillväxt i USA 2018?

Den förväntade vinsttillväxten i USA nästa år för indexet S&P 500, alltså de 500 största börsbolagen, ligger på 11,8% vilket är den högsta nivån sedan 2011 då den uppgick till 12,7%.

En prognos är just inget annat än en prognos och marknadens estimat brukar vara uppskruvade inför ett nytt år. Bryter vi ned siffrorna på sektornivå så förväntas faktiskt alla 11 sektorer visa vinsttillväxt YoY. Det är sektorerna energi, material, finans och informationsteknologi som driver medan telekom håller tätt bakåt med den lägsta förväntade vinsttillväxten, men dock tillväxt.

Högst förväntad vinsttillväxt inom energisektorn
Vinsttillväxten i energisektorn förväntas uppgå till 41,5% där olje- och gas prospektering/utvinning förväntas växa +300%,

Försäljningstillväxten
Den förväntade försäljningstillväxten nästa år förväntas bli 5,6%. Alla sektorer bidrar positivt men det är informationsteknologi som drar det längsta strået med en förväntad försäljningstillväxt på 10,4%. Telekom håller tätt bakåt även här, med en förväntad försäljningstillväxt på +2,5%.

Vinstmarginalen
Den förväntade vinstmarginalen för 2018 uppgår till 10,9%. Om den prognosen materialiseras så kommer det vara den högsta nivån sedan Factset började samla in denna data 2008.

fredag, december 29th, 2017 Okategoriserade

No comments yet.

Leave a comment

 

Nicklas Andersson

jag
 

Välkommen till min blogg om sparande och investeringar. Fokus är på den finansiella marknaden i allmänhet och aktier i synnerhet.

Jag är en passionerad investerare som älskar att inspirera och motivera människor till ett bättre sparande, för att på så sätt kunna uppnå drömmar, mål och visioner.

Jag arbetar på Avanza, har varit aktiv i Unga Aktiesparare och Aktiespararna under hela mitt vuxna liv samt driver podcasten #PrataPengar tillsammans med Unga Aktiesparares VD Philip Scholtzé.

Bloggen startades 2009 men bytte domän 2016.