Världens största Starbucks öppnas i Shanghai

Världens största kaffekedja Starbucks öppnar ett enormt rosteri i Shanghai på 30 000 kvadratfot eller square feet som låter mer bekant, det är nästan 2800 kvadratmeter. Som jämförelse kan sägas att en ICA Kvantum av standardstorlek i snitt har en säljyta på 2490 kvm enligt ICA. Detta nya rosteri är alltså 12,5% större än en traditionell ICA Kvantum-butik.

Rosteriet är 300x större än ett vanligt Starbucks och är numera flaggskeppet storleksmässigt. De har haft en närvaro i Kina i 18 år och är den snabbast växande regionen för bolaget. Det kommer finnas över hundra olika drycker och fokus är på helhetsupplevelsen snarare än “enbart att sälja kaffe och Té”

Sist men inte minst kan nämnas att Starbucks öppnar ett nytt kafé i Kina var 15:e timme och har över 3000 kaféer i landet just nu. Det tog närmare 18 år att nå 10 000 kaféer i USA och ordföranden Howard Schultz tror att de lyckas på halva den tiden i Kina.

Jag äger aktier i Starbucks – bolaget som säljer över 4 miljarder koppar kaffe årligen men potentialen finns där då det dricks 3,5 miljarder koppar kaffe dagligen 🙂

/ Nicklas

lördag, december 9th, 2017 Okategoriserade

No comments yet.

Leave a comment

 

Nicklas Andersson

jag
 

Välkommen till min blogg om sparande och investeringar. Fokus är på den finansiella marknaden i allmänhet och aktier i synnerhet.

Jag är en passionerad investerare som älskar att inspirera och motivera människor till ett bättre sparande, för att på så sätt kunna uppnå drömmar, mål och visioner.

Jag arbetar på Avanza, har varit aktiv i Unga Aktiesparare och Aktiespararna under hela mitt vuxna liv samt driver podcasten #PrataPengar tillsammans med Unga Aktiesparares VD Philip Scholtzé.

Bloggen startades 2009 men bytte domän 2016.