Warren Buffett når ny milstolpe!

En av vår tids mest kända och hyllade investerare, Warren Buffett, firar ny milstolpe i hans bolag Berkshire Hathaway! Det skulle i alla fall jag ha gjort, det är nämligen så att Berkshire Hathaway A-aktie noterades till $300 104, alltså över 2,5 miljoner kr per aktie under handelsdagen idag.

De som varit med sedan start har blivit rikligt belönade och aktien har stigit över 2 000 000 % sedan starten i samband med att Warren köpte bolaget 1964. Köp och behåll bra bolag har varit en vinnande strategi historiskt även om han gjort en del kap längs vägen också, jag hoppas självklart att dessa förutsättningar gäller även framgent.

Jag hade förmånen att delta på årsstämman i Omaha, Nebraska 2015 då bolaget firade 50-årsjubileum och kan säga att det var en väldigt speciell upplevelse. Herrarna Warren Buffett och Charlie Munger hade stenkoll på vad de pratade om, och höll på i timmar! Det var även extra kul att sitta bredvid bönder från Omaha som varit med sedan tidiga år då de tyckte att den unge Warren var duktig på det han gjorde, en mycket trevlig upplevelse och härliga människor att samtala med.

tisdag, december 19th, 2017 Aktier

2 Comments to Warren Buffett når ny milstolpe!

  1. Vad tror du händer med Berkshire Hathaway den dag Warren Buffet dör, vad händer med företaget? Aktien på kort- och långsikt?

  2. Christoffer on december 22nd, 2017
  3. Warren är riktigt riktigt grym. Är avundsjuk på dig (och er andra) som varit på bolagsstämman i Berkshire Hathaway. Det är en utflykt som jag ännu inte gjort.

    En fråga: Hur funkar det om am äger amerikanska aktier via en kapitalförsäkring och vill gå på bolagsstämma?

  4. Aktiepappa on december 26th, 2017

Leave a comment

 

Nicklas Andersson

jag
 

Välkommen till min blogg om sparande och investeringar. Fokus är på den finansiella marknaden i allmänhet och aktier i synnerhet.

Jag är en passionerad investerare som älskar att inspirera och motivera människor till ett bättre sparande, för att på så sätt kunna uppnå drömmar, mål och visioner.

Jag arbetar på Avanza, har varit aktiv i Unga Aktiesparare och Aktiespararna under hela mitt vuxna liv samt driver podcasten #PrataPengar tillsammans med Unga Aktiesparares VD Philip Scholtzé.

Bloggen startades 2009 men bytte domän 2016.