Aktierna som stigit mest senaste året

Dagens Industri uppmärksammade det faktum att 88 aktier på Stockholmsbörsen stigit minst 50% inkl. utdelning det senaste året och 22 st har mer än fördubblats. Nämnas bör att de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen inkl. utdelning stigit +25,77% (SIX30RX) och Stockholmsbörsens breda återinvesterande index SIXPRX har stigit +25,38% under samma period.

I artikeln utgår de från bolag med ett marknadsvärde som överstiger 10 miljarder, alltså för att sålla bort de mindre bolagen. Hursom har jag sammanställt en lista med de högst presterande aktierna senaste året utan begränsning, så den blir lite annorlunda.

Håll till godo!
Investeraren

fredag, maj 19th, 2017 Okategoriserade

No comments yet.

Leave a comment

 

Nicklas Andersson

jag
 

Välkommen till min blogg om sparande och investeringar. Fokus är på den finansiella marknaden i allmänhet och aktier i synnerhet.

Jag är en passionerad investerare som älskar att inspirera och motivera människor till ett bättre sparande, för att på så sätt kunna uppnå drömmar, mål och visioner.

Jag arbetar på Avanza, har varit aktiv i Unga Aktiesparare och Aktiespararna under hela mitt vuxna liv samt driver podcasten #PrataPengar tillsammans med Unga Aktiesparares VD Philip Scholtzé.

Bloggen startades 2009 men bytte domän 2016.