De bästa fonderna senaste 15 åren!

Fonder är ju som en matkasse där någon annan plockar ihop underliggande instrument såsom sallad, tacosalsa, pasta, godis och kycklingfiléer. Trots att jag älskar att investera på aktiemarknaden så tycker jag inte att fondsparande är dåligt, tvärtom, men inte riktigt för mig.

Hursomhelst så tycker jag att det är viktigt att ha koll på vem som förvaltar fonden, vilken filosofi fondbolaget har, vilken kostnad förvaltningen har (obs! inte bara förvaltningsavgiften utan TER/TKA) och sist men inte minst vilket track record fonden har. På tal om just track record så vill jag bjuda på nedan bild som visar vilka fonder som presterat allra bäst de senaste 15 åren. Vinnaren har i snitt gett en årlig effektiv avkastning på +18,7% medan den sista fonden på listan ligger på +14,7%, båda siffrorna är efter avgift vilket är en imponerande bedrift. Som vi vet sedan tidigare behövs 15% per år för att fördubbla kapitalet vart femte år.

måndag, maj 8th, 2017 Okategoriserade

3 Comments to De bästa fonderna senaste 15 åren!

 1. Hej Niklas och tack för bra blogg och riktigt bra podd!
  Jag undrar var man kan handla t ex Jupiter India Select, hittar den inte på Avanza t ex.
  Mvh
  Robin

 2. Robin on maj 11th, 2017
 3. Hej Robin,

  Tack för det, kul att du uppskattar podden 🙂 Fondbolaget är på väg in på vår plattform, inom kort kommer du hitta dessa fonder på Avanza 🙂

  / Nicklas

 4. Investeraren on maj 13th, 2017
 5. Nu finns Jupiter India Select his Avanza + ett urval av våra andra fonder.

  Mvh
  Magnus Jahnke

 6. Magnus Jahnke on juli 11th, 2017

Leave a comment

 

Nicklas Andersson

jag
 

Välkommen till min blogg om sparande och investeringar. Fokus är på den finansiella marknaden i allmänhet och aktier i synnerhet.

Jag är en passionerad investerare som älskar att inspirera och motivera människor till ett bättre sparande, för att på så sätt kunna uppnå drömmar, mål och visioner.

Jag arbetar på Avanza, har varit aktiv i Unga Aktiesparare och Aktiespararna under hela mitt vuxna liv samt driver podcasten #PrataPengar tillsammans med Unga Aktiesparares VD Philip Scholtzé.

Bloggen startades 2009 men bytte domän 2016.